Loading...

Sparren over je relatie met een professional

Een relatie kent vele fasen. De roze wolk in het prille begin is de start en je verkent met elkaar de mogelijkheden om jullie contact uit te bouwen naar een bestendige relatie. En eenmaal in die fase beland, ga je met elkaar een evenwicht vinden dat comfortabel voelt. Waarin zowel spanning en verleiding zit, als rust en stabiliteit. En vooral: waarin je jezelf kunt zijn, tot je recht komt en samen kunt groeien.

Soms is het even zoeken in een relatie:

 • je bent heel verliefd en toch worden de verschillen tussen jullie zo langzamerhand ook duidelijker. Je vraagt je af hoe je daarmee om kunt gaan of jullie (prille) relatie wellicht beter kunt beëindigen;
 • je hebt het gevoel dat jij de kar moet trekken in jullie relatie en je partner achterover leunt. Je bent zoekende naar een manier om dat patroon te doorbreken;
 • wellicht maken jullie iets heftigs mee of hebben jullie iets ernstigs te verwerken gehad, zoals ziekte, het overlijden van een dierbare, het verlies van werk, een van beiden die vreemd gaat, en is het lastig om dit met elkaar te delen, elkaar daarin tot steun te zijn of een nieuw evenwicht te vinden;
 • je hebt het gevoel dat een van beiden harder groeit of in een andere richting en voelt dat het moeilijk is om elkaar te blijven vinden. Je zou graag handvatten krijgen om met elkaar de weg weer te vervolgen;
 • je twijfelt of je de juiste keuze hebt gemaakt en vraagt je af of je de relatie wilt, kunt, moet voortzetten. Je hebt er behoefte aan je gedachten en gevoelens op een rijtje te zetten en rust en overzicht te krijgen om de juiste beslissingen te nemen.

Wat je ook voelt of ervaart op dit moment in je relatie, je krijgt snel meer inzicht en overzicht in een coachingsgesprek. Je ontdekt welke onderliggende issues aan de orde zijn, wat die over jou en je relatiepatroon vertellen en wat je aanpak zou kunnen zijn om een verandering teweeg te brengen. Je zult ervaren dat het je rust geeft. Dat je vanuit een andere invalshoek kunt kijken naar de situatie en nieuwe kansen en mogelijkheden ontdekt. In welke richting dan ook. Jij hebt de regie, bepaalt wat je wilt en nodig hebt en gaat doen.

Als het even wat minder loopt in je relatie, heeft dat vaak zijn weerslag op andere aspecten van je leven. Je hebt bijvoorbeeld wat meer moeite om je te concentreren op je werk, reageert soms geïrriteerd als de kinderen druk zijn of je slaapt bijvoorbeeld minder goed. Alle reden om in beweging te komen en je situatie onder de loep te nemen. Want hoe langer je het laat duren, des te lastiger het wordt om het echt aan te pakken.

Wat is dan het resultaat?

Om te beginnen lucht het op om alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Dat je dat niet alleen kunt, komt doordat je er emotioneel zo door geraakt wordt en daardoor minder makkelijk de afstand kunt nemen die overzicht geeft. Als coach begeleid ik je in het zetten van de stappen die jou inzicht en overzicht geven.

Bovendien ontstaat er in het coachingsgesprek een breder scala aan mogelijkheden waarover je na kunt denken. Opties die je eerst niet zag, komen nu onder handbereik. Dat geeft lucht en ruimte en dat voel je vooral zelf en ook je partner zal op onbewust niveau verandering ervaren. Dat zet een beweging in gang, die nieuwe kansen biedt. Mijn creativiteit, inspiratie en positieve insteek zullen het vliegwiel bij jou verder op gang brengen.

Tot slot: je krijgt helder waar jij aan kunt werken en ontdekt de aanpak die voor jou het beste past. Of het nu een ander ritme is, het doen van andere dingen of het aanleren van nieuwe vaardigheden, er is genoeg om jezelf zicht op een andere toekomst te bieden door de coaching. Ik sta erom bekend door te vragen, net een stukje verder te gaan om het optimale resultaat te bereiken.

Wie is Denise Janmaat?

Denise Janmaat - 716aIk ben dating-, relatie- en scheidingscoach. In 1998 startte ik de eerste datingsite van Nederland (d-date.nl). Het vinden van een nieuwe partner, het vormgeven, uitbouwen en af en toe herijken en soms ook het verbreken van je relatie, bleek al snel meer te vragen dan een site. De persoonlijke coaching werd een vast ingrediënt voor het succes. Talloze singles vonden al hun partner met de Succes-Strategie die ik als datingcoach ontwikkelde. 85% vindt hun partner met mijn persoonlijke coaching zelfs binnen 7 weken tot drie maanden.

Mijn coaching kenmerkt zich door een open en directe communicatie; elk onderwerp is bespreekbaar. Je mag van mij verwachten dat ik dingen die mij opvallen, verwonderen of niet begrijp zal aankaarten. Dat leidt er heel vaak toe dat de coaching je meer oplevert dan ‘alleen’ het antwoord op de vraag waarmee je binnen kwam.

Naast mijn jarenlange opleiding en ervaring in Nederland ben ik tevens de enige gecertificeerde coach in Nederland van de baanbrekende en effectieve Conscious Uncoupling methode van Katherine Woodward Thomas. Haar boek daarover is bestseller op de New York Times bestsellerlist. Haar methode om je relatiepatronen helder te krijgen, te ontdekken wat jij nodig hebt in een relatie en wie daar het beste bij past, is heel compact en werkt zeer krachtig. Over de bijbehorende coaching van de effectieve 5-stappen methode die zij in haar boek beschrijft, kun je hier meer lezen.

Hoe je verandering in je relatie teweeg brengt

Relatiecoaching 2Je brengt verandering in je relatie teweeg door zelf het gebruikelijke patroon te doorbreken. Dat moet je dan wel eerst kennen natuurlijk. Er is in elke relatie een situatie van actie en reactie en hoewel het soms wenselijk kan lijken om samen aan de slag te gaan, leert de praktijk dat je prima resultaten kunt boeken door zelf het initiatief te nemen en de bron van de verandering te zijn. Goed aangepakt, vormt dat voor je partner veelal de uitnodiging om mee te bewegen, veelal in eerste instantie onbewust doch ingezet door jouw verandering. Samen kun je dan zo werken naar een nieuw evenwicht of een nieuwe vorm waarin je de relatie wilt gieten.

Van mij mag je verwachten dat ik je tijdens de coachingsgesprekken een spiegel voorhoudt, doorvraag om de echte kern te vinden, met je meedenk om andere wegen te vinden om je doel te bereiken, je tools geef om nieuwe dingen te leren en een andere aanpak uit te proberen. Natuurlijk met respect voor jouw tempo en jouw grenzen, hoewel ik die af en toe wel opzoek en uitdaag ;-)

Ik ben duidelijk en houd van transparantie;  je weet waar je bij mij aan toe bent. In mijn coaching breng ik ook graag wat humor; er mag zeker ook gelachen worden. De mix van de diepgang vinden die inzicht geeft, gecombineerd met de praktische aanpak, zorgt er vaak voor dat cliënten op een later moment nog eens een keer willen sparren.

Coachingsgesprek afspreken

Als je het gevoel hebt dat je een of meerdere coachingsgesprekken wilt afspreken, kun je kiezen voor:

Persoonlijke coachingsgesprekken via Skype

In de persoonlijke coachingsgesprekken die via Skype plaatsvinden, kunnen we elkaar zien en horen, hetgeen grote meerwaarde heeft en het gesprek net zo persoonlijk maakt als een live-gesprek. Bovendien kan ik het gesprek dan voor je opnemen, zodat je het onbeperkt kunt terugluisteren. Je kunt je volledige aandacht daardoor op het gesprek richten. De ervaring leert dat de Skype-gesprekken als zeer effectief én heel efficiënt ervaren worden; je kunt ze immers vanuit huis of welke plek dan ook voeren en hoeft er niet voor te reizen.

De tijdsduur van het gesprek is één uur. Het tarief per gesprek bedraagt EUR 120,– inclusief BTW.

Mocht je direct drie gesprekken reserveren, dan ontvang je 10% korting en wordt het tarief EUR 108,– per gesprek. Bij reservering van zes gesprekken, ontvang je 15% korting, waardoor het tarief EUR 102,– per gesprek wordt.

Je kunt de data vrij inplannen in mijn digitale agenda, waarin zowel opties overdag als ’s avonds beschikbaar zijn.  Klik hieronder op de optie die je wilt reserveren.

Live coachingsgesprek op locatie en persoonlijke Skype-gesprekken

Het live coachingsgesprek is een persoonlijke ontmoeting, waarin we twee uur lang met elkaar in gesprek zijn in mijn kantoor in Heemskerk. Als jij dat wilt, kan ik dit gesprek opnemen zodat je het onbeperkt kunt terugluisteren. Het tarief per gesprek bedraagt EUR 295,– inclusief BTW.

Je kunt er desgewenst voor kiezen elk gesprek live te voeren of bijvoorbeeld een combinatie te maken van een live gesprek als start, aangevuld met drie persoonlijke coachingsgesprekken van een uur via Skype. Klik hieronder op de optie die je wilt reserveren.

Ja, ik reserveer 1 persoonlijk coachingsgesprek van een uur!
Ja, ik reserveer 3 persoonlijke coachingsgesprekken van een uur!
Ja, ik reserveer 6 persoonlijke coachingsgesprekken van een uur!
Ja, ik reserveer het live persoonlijke coachingsgesprek van twee uur!
Ja, ik reserveer het live persoonlijke coachingsgesprek van twee uur plus drie persoonlijke coachingsgesprekken van een uur via Skype!

Voor welke optie je ook kiest, door mijn coaching krijg je:

 • waardevolle inzichten die duidelijk maken waarom je gevoel over je relatie is zoals het is
 • herkenning van de patronen in je relaties (en je leven) en ontdekken hoe je ze kunt doorbreken
 • duidelijkheid over wat je nodig hebt om in een relatie tot je recht te komen
 • helderheid over de acties die je kunt en/of wilt nemen om verandering in je relatie te brengen
 • andere mogelijkheden om over je toekomst na te denken omdat je bevrijd bent van oude ballast
 • de verandering in je leven die je toekomst verandert.