Loading...

Je scheiding voorkomen, verwerken, afhechten
en je nieuwe leven vormgeven

 • Als je een scheiding of het verbreken van je relatie overweegt en wilt ontdekken of je alles hebt gedaan om je relatie te laten slagen
 • Als je middenin een scheiding zit en je naast alle zaken die geregeld moeten worden ook aan de emotionele kant aandacht wilt schenken om je staande te houden en voor te bereiden op een andere toekomst
 • Als je al gescheiden bent en je relatieverleden goed wilt afhechten om je rugzak te legen, er waardevolle lessen uit wilt trekken en wilt ontdekken wat er nodig is om in een eventuele nieuwe relatie de juiste aanpak te kiezen
 • Als je het gevoel hebt dat je telkens in een zelfde soort relatie terechtkomt of de verkeerde partner kiest en wilt ontdekken hoe je dat patroon kunt doorbreken
 • Als je samen met je gezin zo goed mogelijk door de scheiding wilt komen, zodat jullie daarna in harmonie de verbondenheid de vorm kunnen geven die in de nieuwe fase het beste bij jullie allemaal past

dan krijg je door mijn coaching de inzichten die je goed kunt gebruiken of wellicht zelfs nodig hebt om een andere wending te geven aan je (liefdes)leven.

Een scheiding of het verbreken van een relatie brengt allerlei emoties boven

Van boosheid tot verdriet, van pijn tot eenzaamheid, van jaloezie tot teleurstelling, wat het ook is, het voelt niet fijn. Het laat je soms reageren op een wijze die je van jezelf of de ander niet begrijpt, niet kent of niet verwacht had. Het kan de afhandeling van de scheiding veel lastiger maken dan je zou willen, veel langer laten duren en tot veel meer financiële en emotionele schade laten leiden dan nodig is.

Of je nu overweegt om uit elkaar te gaan, midden in een scheiding zit of het al langer geleden is dat je je relatie beëindigd hebt, de emoties die ermee gepaard gaan, kunnen je op elk moment dwars zitten en je reactie op situaties beïnvloeden. Je kunt zomaar geïrriteerd reageren op een vriend(in) die iets vertelt, volschieten door de vraag van een collega over wie je meeneemt naar het bedrijfsuitje of geraakt worden door een opmerking of vraag van een van je kinderen. Op zo’n moment kan het raadzaam zijn naar zo’n signaal te luisteren en je af te vragen hoelang je jezelf nog wilt pijnigen. Want één ding is zeker: zo’n reactie biedt je ook de kans om ermee aan de slag te gaan. Daarmee ontdek je waar de emotie vandaan komt, wat je ervan kunt leren en hoe je ervoor kunt zorgen dat je er in de toekomst geen last meer van hebt.

Het helder krijgen van de (relatie-)patronen in je leven en de wijze waarop je je verbindt met anderen levert je enorm veel op. Het geeft je allereerst rust, omdat je gaat begrijpen wat er bij jou van binnen gebeurt en waarom je daardoor op de wijze reageert die je al zoveel jaren kent van jezelf.

Je gaat ervaren dat het je niet langer overkomt, maar dat je er grip op kunt hebben. Ontdekken hoe je dat kunt doen, is voelen dat je zelf sturing kunt geven aan hoe je reageert. En ervaren dat je niet langer langs de zijlijn hoeft af te wachten wat er gebeurt, maar dat je zelf het stuur van je leven in handen hebt. Je kunt vanaf dat moment nieuwe keuzes maken. Kiezen voor wat jij wilt en wat recht doet aan wie je bent. En dat is een geweldige ervaring!

In je kracht

En dan. . .
Scheidingscoaching 2a

dan maakt dat het grote verschil tussen krijgen wat je krijgen kunt of krijgen wat je hebben wilt in je relatie en je leven. Het maakt krachten in je los die je laten staan voor jezelf, je tot je recht laten komen. Zodat je (eindelijk) gaat stralen, het je laat groeien. Je wordt gezien, er wordt rekening met je gehouden, je neemt de ruimte in die je verdient, het maakt je zichtbaar.

Je gaat dat voelen op alle vlakken in je leven. Als je op je werk tijdens een vergadering jezelf op hoort komen voor jouw oplossing van een al langer durend probleem, je in het bestuur van je vrijwilligersvereniging een vurige presentatie houdt die je eerder nooit had gedurfd of je in de familie jezelf hoort duidelijk maken hoe jij dit jaar de Kerst wilt vieren, dan zou het zomaar kunnen dat het de voorbode is van wat je nog meer kunt verwachten.

Want als je het jezelf kunt en durft te gunnen om de levenslessen te leren die aan het verbreken van een relatie verbonden zijn, krijg je nog vele cadeaus. Het voelt als een bevrijding om jouw patroon van verbinden te herkennen en er een nieuwe richting aan te kunnen geven. Daardoor kun je herhaling van zetten voorkomen en voor alles wat er nog volgt in je leven andere keuzes maken.

In dat waardevolle proces ben ik graag jouw coach, gids en supporter. Soms heb je een spiegel nodig om te herkennen wat er precies gebeurt, soms wil je vooral tips en mogelijkheden om een andere weg in te kunnen slaan en soms heb je vooral aanmoediging nodig om door te gaan op de nieuwe manier. Dat is dan ook wat je van me kunt verwachten. Elke stap die je zet is mijn uitdaging om je inzicht te geven en vooral te genieten. Want het is geweldig om te voelen wat het je allemaal brengt en wat het met je doet en dat gun ik je van harte.

Wie is Denise Janmaat?

Denise Janmaat - 716aIk ben dating-, relatie- en scheidingscoach. In 1998 startte ik de eerste datingsite van Nederland (d-date.nl). Het vinden van een nieuwe partner, het vormgeven, uitbouwen en af en toe herijken en soms ook het verbreken van je relatie bleek al snel meer te vragen dan een site. De persoonlijke coaching werd een vast ingrediënt voor het succes. Talloze singles vonden al hun partner met de Succes-Strategie die ik ontwikkelde. 85% vindt hun partner met mijn persoonlijke coaching zelfs binnen 7 weken tot drie maanden.

Mijn coaching kenmerkt zich door een open en directe communicatie; elk onderwerp is bespreekbaar. Je mag van mij verwachten dat ik dingen die mij opvallen, verwonderen of niet begrijp zal aankaarten. Dat leidt er heel vaak toe dat de coaching je meer oplevert dan ‘alleen’ het antwoord op de vraag waarmee je binnen kwam.

Naast mijn jarenlange opleiding en ervaring in Nederland ben ik tevens de enige gecertificeerde coach in Nederland van de baanbrekende en effectieve Conscious Uncoupling methode van Katherine Woodward Thomas. Haar boek daarover is bestseller op de New York Times bestsellerlist. Katherine Woodward Thomas laat je een nieuwe manier ontdekken waarop je in een relatie en na een relatie met elkaar kunt omgaan. Het spiegelt je ook in het patroon van gedrag dat jij gebruikt in een relatie. Daarmee kun je ontdekken wat je graag zou willen, waarom dat een uitdaging voor je is en hoe je dat het beste kunt bereiken.

Haar methode om je relatiepatronen helder te krijgen, te ontdekken wat jij nodig hebt in een relatie en wie daar het beste bij past, is heel compact en werkt zeer krachtig. Over de bijbehorende coaching van de effectieve 5-stappen methode die zij in haar boek beschrijft, kun je hieronder meer lezen.

Starten met de coaching

Als je het gevoel hebt dat je de coaching wilt starten, kun je kiezen uit verschillende varianten:

Persoonlijke coachingsgesprekken via Skype

In de persoonlijke coachingsgesprekken die via Skype plaatsvinden, kunnen we elkaar zien en horen, hetgeen grote meerwaarde heeft en het gesprek net zo persoonlijk maakt als een live-gesprek. Bovendien kan ik het gesprek dan voor je opnemen, zodat je het onbeperkt kunt terugluisteren. Je kunt je volledige aandacht daardoor op het gesprek richten. De ervaring leert dat de Skype-gesprekken als zeer effectief én heel efficiënt ervaren worden; je kunt ze immers vanuit huis of welke plek dan ook voeren en hoeft er niet voor te reizen. De tijdsduur van het gesprek is één uur.

Het tarief per gesprek bedraagt EUR 120,– inclusief BTW. Mocht je direct drie gesprekken reserveren, dan ontvang je 10% korting en wordt het tarief EUR 108,– per gesprek. Bij reservering van zes gesprekken, ontvang je 15% korting, waardoor het tarief EUR 102,– per gesprek wordt.

Je kunt de data vrij inplannen in mijn digitale agenda, waarin zowel opties overdag als ’s avonds beschikbaar zijn. Klik hieronder op de optie die je wilt reserveren.

Live coachingsgesprek op locatie

Het live coachingsgesprek is een persoonlijke ontmoeting, waarin we twee uur lang met elkaar in gesprek zijn op ons kantoor in Heemskerk. Als jij dat wilt en de situatie het toelaat, kan ik dit gesprek opnemen zodat je het onbeperkt kunt terugluisteren.

Het tarief per gesprek bedraagt EUR 295,– inclusief BTW. Je kunt er desgewenst voor kiezen elk gesprek live te voeren of bijvoorbeeld een combinatie te maken van een live gesprek als start, aangevuld met drie persoonlijke coachingsgesprekken van een uur via Skype. Klik hieronder op de optie die je wilt reserveren.

Conscious Uncoupling

Conscious Uncoupling is de zeer succesvolle, bewezen methode van relatie- en scheidingscoaching van Katherine Woodward Thomas, waarvoor ik de enige gecertificeerde coach in Nederland ben.

Je hecht eerdere relaties af en neemt mee wat je daaruit kunt leren voor de toekomst. Je ontdekt je (relatie-)patronen; hoe je verbinding legt met anderen. En ook wat jij nodig hebt om in een relatie goed tot je recht te komen, te kunnen stralen en groeien. Het wordt je duidelijk wie er het beste op je aansluit en hoe je een eventuele nieuwe relatie vorm kunt geven. Daarbij kijken we ook hoe de relatie met de voormalige partner, eventuele kinderen en anderen in de omgeving kan worden vormgegeven op een harmonieuze wijze.

De Conscious Uncoupling methode is  krachtig en effectief en biedt in korte tijd een heel ander perspectief.

Je kunt kiezen uit individuele coaching of een groepsprogramma. Klik hieronder om uitgebreide informatie te lezen.

Ja, ik reserveer 1 persoonlijk coachingsgesprek van een uur!
Ja, ik reserveer 3 persoonlijke coachingsgesprekken van een uur!
Ja, ik reserveer 6 persoonlijke coachingsgesprekken van een uur!
Ja, ik reserveer het live persoonlijke coachingsgesprek van twee uur!
Ja, ik reserveer het live persoonlijke coachingsgesprek van twee uur plus 3 persoonlijke coachingsgesprekken van een uur via Skype!
Meer lezen

Wat je jezelf geeft met deze coaching

Voor welke optie je ook kiest, door mijn persoonlijke coaching krijg je:

 • waardevolle inzichten die je duidelijk maken waarom het zo gelopen is in je leven
 • herkenning van de patronen in je relaties (en je leven) en ontdek je hoe je ze kunt doorbreken
 • duidelijkheid over wat je nodig hebt om in een relatie tot je recht te komen
 • helderheid over de partner die het beste bij je past
 • zicht op andere mogelijkheden om je gezin aan de nieuwe samenstelling te laten wennen en een warme band op te bouwen met alle (nieuw) betrokkenen
 • begeleiding, suggesties en tips om je kinderen goed door deze voor hen lastige periode te loodsen en ze een stevige basis te geven voor hun eigen (relatie-)toekomst
 • andere mogelijkheden om over je toekomst na te denken omdat je bevrijd bent van oude ballast
 • de verandering in je leven die je toekomst verandert.