Review Executive ArjanVoordat ik aan het programma begon, was ik single en had nog nooit een relatie gehad. Ik had genoeg dates gehad, maar dat bleef vrijwel altijd bij één date en ik had meestal eigenlijk geen flauw idee waar dat aan lag. Ik zie mezelf als een normale jongen en voor mijn gevoel waren de dates vaak best gezellig. Niet direct meer dan dat, maar voor mij wel een basis om nog een keer af te willen spreken. Ik zag je datingcoaching als een laatste kans om te proberen een relatie te krijgen. Als dit niet zou lukken zou ik er verder klaar mee zijn en er in mijn leven geen tijd meer aan ‘verspillen’.

Het programma voldeed aan de verwachtingen. Positief was, dat er lotgenoten (mede-deelnemers) zijn die op een forum feedback geven op jouw teksten etc en vice versa en dat dit toch een soort van ‘wij-gevoel’ creëert. Ook een sterk punt is, dat het programma je min of meer dwingt om er echt voor te gaan, dus ondanks drukte door werk of training of wat dan ook toch dat berichtje schrijven en het niet uitstellen. De inter-actieve sessies heb ik ook gewaardeerd en discussies worden op een nette manier afgerond als de ingeplande tijd is verstreken. Ik had het gevoel dat Denise er in eerste instantie is om mensen echt te helpen en pas in tweede instantie om er een boterham mee te verdienen, terwijl die indruk bij ‘normale’ datingsites toch duidelijk anders is.

Door het programma kreeg ik het vertrouwen en de skills om te zorgen dat er een vrouw in mijn leven komt plus inzichten op het relationele vlak die me ook daarbuiten (bijvoorbeeld werk) kunnen helpen in mijn ontwikkeling. Op een berichtje van mij kwam nu in het algemeen wel een reactie terug. Ik ben me nu meer bewust van hoe ik op anderen overkom en me ook ervan bewust dat wat je in een bepaalde situatie als man zou willen horen niet hetzelfde is als wat een vrouw zou willen horen. Belangrijk is ook dat ik meer laat blijken wat ik voel en waardering laat blijken.

Het is allemaal nog geen automatisme, maar ik ben me ervan bewust en kan eraan werken en bij stil staan. Het programma leverde me een relatie op, die helaas na een paar maanden ten einde is. De reden van deze breuk kan ik echter beter duiden dan ik voor mijn deelname had gekund en ik zal nu echter met vertrouwen op zoek gaan naar een nieuwe relatie. Het verandert ook mijn kijk op mezelf en anderen in een andere setting, bijvoorbeeld werk.

Als ik geen gebruik had gemaakt van jouw datingcoaching dan was ik er nu waarschijnlijk klaar mee geweest en nu weet ik dat een relatie ook voor mij is weggelegd.

Ik kwam bij je terecht doordat ik een reclame zag over de profielcheck. Bij deze check kreeg ik nuttige feedback en vervolgens een aanbieding voor het programma. Toen heb ik uiteindelijk besloten om hiervoor te gaan. Er is ook keuze uit een aantal minder uitgebreide programma’s, maar ik had het idee dat, als ik echt wat wilde, ik voor het programma moest gaan.

Denise is een innemende persoonlijkheid, die weet door te dringen tot de kern van je probleem en op een positieve manier helpt om hieraan te werken. Het feit dat ze in een rolstoel zit maakt die positieve houding nog indrukwekkender.

Er zijn mensen in mijn omgeving van wie ik ervan overtuigd ben dat ze baat zouden hebben bij dit programma. Als iemand mij zou benaderen met de vraag hoe ik dat nu heb gedaan of ik zou weten dat iemand ook worstelt met het vinden van een partner zou ik dit programma  wel aanraden en er wel nadrukkelijk bij vermelden dat je ervoor open moet staan; je moet de ‘confrontatie’ aan durven gaan en niet denken dat je het beter weet, anders zat je daar niet.”

Arjan (40)