Loading...

Je relatie(‘s) afhechten, er lering uit trekken en een nieuwe toekomst creëren

Op harmonieuze wijze scheiden is het uitgangspunt van Conscious Uncoupling (bewust ontkoppelen), zodat met zo min mogelijk pijn, verdriet en schade de relatie wordt afgerond. Net zoals het goed afhechten van een relatie die al wat langer geleden geëindigd is, want ook die kan lang een enorme impact op je leven hebben en op je omgeving. Het voelt bevrijdend daar een punt achter te kunnen zetten.

Grondlegger is Katherine Woodward Thomas, een vooraanstaande relatie- en familietherapeut in Amerika, die met deze baanbrekende methode inmiddels duizenden cliënten (waaronder grote beroemdheden) een andere relatietoekomst heeft geboden. Onder andere Gwyneth Paltrow en Chris Martin hebben in de media heel open gesproken over het feit dat zij Conscious Uncoupling hebben gebruikt om hun scheiding in harmonie te laten verlopen.

Conscious Uncoupling neemt je in vijf heldere stappen mee door de scheiding, zodat je met respect en rekeninghoudend met elkaar jullie relatie kunt afsluiten. En dat doet veel met je:

 • Je gaat ervaren hoe je zonder elkaar te beschuldigen en beledigen een punt kan zetten achter de periode waarin jullie samen waren.
 • In plaats van denken in termen van wraak en revanche, ontdek je de kracht van kijken naar de andere kanten ervan en hoeveel goeds dat met jou en jullie doet.
 • In plaats van je overgeven aan hebzucht en genoegdoening willen halen, ga je kracht putten en recht doen aan wat er voor jou en de ander toe doet met een vervanger ervoor die rust en balans brengt in de verhoudingen.
 • Je voorkomt dat je in een vechtscheiding terechtkomt of bent in staat om de situatie vanuit een ander perspectief te benaderen, waardoor die kalmeert.
 • Ondanks dat je bang bent voor alles wat op je afkomt, zul je vertrouwen voelen in de toekomst.
 • Hoewel je nog midden in je verdriet zit, durf je te geloven dat je je leven een nieuwe richting kunt geven.
 • Terwijl er veel uitdagingen liggen om opgelost te worden, kun je vanuit je positieve houding tot een voor iedereen bevredigende oplossing komen.
 • Je kunt steeds beter de neiging onderdrukken om uit te varen tegen de ander (of anderen) en pijn te doen door beslissingen en acties te nemen die harmonieus verder leven mogelijk maken.
 • Hoewel beloften wellicht gebroken zijn en je in je hart geraakt bent, kun je uiteindelijk ook de goede tijden van de relatie op waarde schatten.
 • Je kunt de tekortkomingen van de voorbije relatie onderkennen en toch waarderen dat die je ook dingen gebracht heeft in plaats van alleen stil te staan bij het negatieve.
 • Als er kinderen uit de relatie zijn, vindt je de weg om hen voorop te stellen en met elkaar één gezamenlijke, nieuw samengestelde familie te vormen die een nieuw evenwicht vindt.

Het is bijzonder dat je zo’n transitie echt  in vijf stappen kunt realiseren. Voor mij als coach is het telkens ontroerend om mee te maken. De vele cliënten die aan het begin binnenkomen en hun verhaal vertellen, zijn aan het einde van de vijf stappen altijd blij met wat ze gewonnen hebben. Wat dat is, is voor iedereen verschillend. De een is weer ‘on speaking terms’ gekomen met de voormalige partner, hetgeen ook voor de kinderen een opluchting is. De ander wordt -in tegenstelling tot eerdere keren- nu wel uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het afstuderen van een van de kinderen op hetzelfde moment dat de voormalig partner er ook is. Weer een andere cliënt wist een andere ouderschapsregeling te krijgen, die eerder absoluut onbespreekbaar was. Daardoor ontstond tijd en ruimte in het leven van deze cliënt, onder andere om een nieuwe partner te gaan vinden.

Wie is Denise Janmaat?

Denise Janmaat - 716a

Ik ben dating-, relatie- en scheidingscoach. In 1998 startte ik de eerste datingsite van Nederland (d-date.nl). Het vinden van een nieuwe partner, het vormgeven, uitbouwen en af en toe herijken en soms ook het verbreken van je relatie bleek al snel meer te vragen dan een site. De persoonlijke coaching werd een vast ingrediënt voor het succes.

Mijn coaching kenmerkt zich door een open en directe communicatie; elk onderwerp is bespreekbaar. Je mag van mij verwachten dat ik dingen die mij opvallen, verwonderen of niet begrijp zal aankaarten. Dat leidt er heel vaak toe dat de coaching je meer oplevert dan ‘alleen’ het antwoord op de vraag waarmee je binnen kwam.

Naast mijn opleiding en jarenlange ervaring in Nederland en België ben ik tevens de enige gecertificeerde coach in Nederland van de baanbrekende en effectieve Conscious Uncoupling methode van Katherine Woodward Thomas. Haar boek daarover is bestseller op de New York Times bestsellerlist. Katherine Woodward Thomas laat je een nieuwe manier ontdekken waarop je in een relatie en na een relatie met elkaar kunt omgaan. Het spiegelt je ook in het patroon van gedrag dat jij gebruikt in een relatie. Daarmee kun je ontdekken wat je graag zou willen, waarom dat een uitdaging voor je is en hoe je dat het beste kunt bereiken.

Haar methode om je relatiepatronen helder te krijgen, te ontdekken wat jij nodig hebt in een relatie en wie daar het beste bij past, is heel compact en werkt zeer krachtig. Over de bijbehorende coaching van de effectieve 5-stappen methode die zij in haar boek beschrijft, kun je hieronder meer lezen.

Je mogelijkheden om Conscious Uncoupling toe te passen

Zoals je gelezen hebt, brengt het je veel om je relatieverleden en relatiepatronen in kaart brengen, eruit te leren en de relatie(s) goed af te hechten, te ontdekken wat recht doet aan jou en helder krijgen wat jij nodig hebt om een nieuwe (relatie)toekomst in te kunnen gaan. Met als uitgangspunt: in harmonie leven met je voormalige partner(s), eventuele kinderen, familie, vrienden en anderen in je omgeving, zodat die toekomst je rust, warmte, liefde en vrede brengt.

De opties:

Je kunt het boek ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ van Katherine Woodward Thomas lezen

Haar boek is bestseller op de New York Times bestsellerlist en inmiddels ook in het Nederlands beschikbaar.
Je kunt het boek hier bestellen.

Voor het meest optimale effect, combineer je het lezen van het boek met persoonlijke coaching om de vertaalslag te maken naar jouw situatie. Je vermijdt daarmee dat je de soms confronterende en lastige, maar oh zo belangrijke klippen omzeilt, die de echt grote verandering teweegbrengen.

Die coaching kun je op twee manieren toevoegen, zie hiernaast de toelichting:

Deelname aan het individuele ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ coachingsprogramma

Met dit coachingsprogramma maak je gebruik van de zeer succesvolle, bewezen methode van relatie- en scheidingscoaching van Katherine Woodward Thomas, waarvoor ik de enige gecertificeerde coach in Nederland ben.
Je wordt door de vijf stappen geleid, waarmee je de relatie goed afhecht. Je vindt een manier om je gezin een nieuwe vorm te geven, waarin jullie in harmonie met elkaar en recht doend aan ieders nieuwe leven verder kunt. Je ontdekt je (relatie-)patronen; hoe je verbinding legt met anderen. En wat jij nodig hebt om in een relatie goed tot je recht te komen, te kunnen stralen en groeien. Gecombineerd met mijn overige kennis op het gebied van relatiecoaching, biedt dit programma je veel inzichten en een stevig fundament voor een andere (relatie-)toekomst.

Deelname aan het ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ groepscoachingsprogramma

Wat dit coachingsprogramma je brengt, heb je bij het individuele programma al kunnen lezen. Het grote voordeel van een groepscoachingsprogramma is het leren van elkaar en het delen met elkaar. Gedeelde smart is halve smart; het voelt fijn om te ervaren dat jij niet de enige bent die dit meemaakt. Bovendien kun je met elkaar tips en ervaringen uitwisselen, zodat je je in deze periode in je leven gesteund voelt en over het algemeen er ook makkelijker toe komt om stappen te zetten. De groep is klein, bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers, waardoor je je veilig en geborgen kunt voelen.

Ja, ik wil dit boek bestellen

Inhoud van de coachingprogramma’s en de investering in jezelf

Het individuele ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ coachingsprogramma bestaat uit een persoonlijk startgesprek van circa 45 minuten en vijf opvolgende persoonlijke gesprekken van vijf kwartier (allemaal via Skype). In deze gesprekken maken we de vertaalslag van de vijf stappen van de Conscious Uncoupling methode naar jouw situatie. Als je dat wilt, kan ik de gesprekken voor je opnemen en aan je ter beschikking stellen.

Je ontvangt bij het programma gratis het boek ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ van Katherine Woodward Thomas, dat de visie beschrijft waarop de methode gestoeld is én waarin de vijf stappen uitgebreid worden toegelicht.

Het tarief voor deelname aan dit individuele coachingsprogramma bedraagt EUR 997,– inclusief BTW.

Mocht je het startgesprek en het eerste van de vijf opvolgende gesprekken willen combineren in een live gesprek van twee uur bij mij op kantoor en de resterende vier gesprekken via Skype voeren , dan bedraagt het tarief voor het totale individuele coachingsprogramma EUR 1.197,– inclusief BTW.

Klik hieronder op de optie die je wilt starten om meteen te beginnen.

Het ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ groepscoachingsprogramma bestaat uit zes sessies en een besloten online gedeelte via mijn site. De eerste live sessie vindt op een zaterdag plaats in ons kantoor in Heemskerk en duurt van 10.30 tot circa 17.00 uur. Daarna gaat ieder voor zich thuis verder en volgen er bovendien in de weken erna vijf groepssessies online van 1,5 uur.

Je hebt bovendien gedurende de zes weken dat het programma duurt toegang tot het besloten gedeelte van mijn site waarin je met je mede-deelnemers kunt sparren, ideeën, tips en ervaringen kunt uitwisselen en ik feedback geef.

Je ontvangt bij het programma gratis het boek ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ van Katherine Woodward Thomas, dat de visie beschrijft waarop de methode gestoeld is én waarin de vijf stappen uitgebreid worden toegelicht.

Het tarief voor het ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ groepscoachingsprogramma bedraagt EUR 597,– inclusief BTW, de goed verzorgde lunch en koffie/thee/water tijdens de live sessie in Heemskerk, het boek, de online coachingssessies en toegang tot het besloten gedeelte van de site waar je van mij ook telkens feedback krijgt.

Het eerstvolgende groepsprogramma start op zaterdag 13 april 2019

Ja, ik start het individuele ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ coachingsprogramma via Skype!
Ja, ik start het individuele ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ coachingsprogramma met het eerste gesprek live op locatie en de andere vier via Skype!
Ja, ik start het ‘Lang en gelukkig uit elkaar’ groepscoachingsprogramma op 13 april 2019

Wat je jezelf geeft met deze coaching

Voor welke optie je ook kiest, door mijn persoonlijke coaching krijg je:

 • waardevolle inzichten die je duidelijk maken waarom het zo gelopen is in je leven
 • herkenning van de patronen in je relaties (en je leven) en ontdek je hoe je ze kunt doorbreken
 • duidelijkheid over wat je nodig hebt om in een relatie tot je recht te komen
 • helderheid over de partner die het beste bij je past
 • zicht op andere mogelijkheden om je gezin aan de nieuwe samenstelling te laten wennen en een warme band op te bouwen met alle (nieuw) betrokkenen
 • begeleiding, suggesties en tips om je kinderen goed door deze voor hen lastige periode te loodsen en ze een stevige basis te geven voor hun eigen (relatie-)toekomst
 • andere mogelijkheden om over je toekomst na te denken omdat je bevrijd bent van oude ballast
 • de verandering in je leven die je toekomst verandert.