Die prangende vraag wordt me vaak gesteld. Daarom drie tips om kampioen te worden in het selecteren van de juiste deelnemers en de liefde van je leven te vinden.

1.    Een goede selectie maken begint met een goed ingesteld zoekprofiel. Zie je zoekprofiel als een trechter. Als je 'm door de instellingen van je zoekprofiel aan de bovenkant heel smal maakt, zul je er aan de onderkant maar heel weinig zoekresultaten uit krijgen. Maak je 'm daarentegen te breed, dan zul je veel profielen tegenkomen die minder goed bij je passen. Loop daarom je zoekprofiel nog eens door op alle criteria die daarin vermeld staan.

Voorbeeld: laatst zag ik een mooi breed ingesteld profiel, waarin op 1 criterium (de lengte) ineens een heel smalle marge stond ingesteld (1.80-1.85m). Dit heeft sterke invloed op het aantal zoekresultaten en de mate waarin je een goede selectie gepresenteerd krijgt.

2.     De wijze van selecteren speelt eveneens een belangrijke rol. Je hebt de grootste kans op een goede match als je rustig en weloverwogen de profielen op de site doorbladert. In plaats van je te laten leiden door het gevoel dat je in de eerste seconde(n) krijgt, kun je beter voor elk profiel rustig de tijd nemen. Zowel foto's en tekst zorgvuldig doornemen en dan pas beslissen of je het profiel opslaat of wegklikt. 

3.     Je laatste stap is het samenstellen van jouw top 3 uit de opgeslagen profielen. Je kunt dan meteen bij elk profiel noteren waardoor je zo wordt aangesproken, welke overeenkomsten je ziet en wat de passie van diegene is. Misschien schiet je vanzelf al een leuke insteek voor je eerste bericht te binnen. Die kun je dan ook direct noteren. 

Een goede selectie waarbij je eerlijk bent tegen jezelf, helpt je enorm bij het daten. Het scheelt je veel tijd en energie omdat je doelgericht te werk gaat. Focussen op je doel leidt ertoe dat je het sneller en makkelijker bereikt.

Wil je weten of je een kansrijke selectie hebt gedaan? Vraag me dan gerust eens via de chat om mee te kijken, dan nemen we je selectie samen door. Zo ontdek je vanzelf hoe je succesvol kandidaten selecteert.

Ben je daartoe niet in de gelegenheid, dan nodig ik je uit deel te nemen aan mijn workshop Internetdaten die zaterdag 12 december a.s. plaatsvindt in Utrecht. Daarin leer je in 1 middag wat je allemaal kunt ontdekken in een profiel om een goede selectie te kunnen maken. Schrijf je nog snel in, dan kun jij ook effectief gaan daten en binnenkort de liefde van je leven vinden.