Gisteravond hebben we genoten van de show van Foppe de Haan en zijn jongens. Ze gingen voor elkaar; wilden met elkaar die beker in hun handen krijgen. De teamgeest zorgde ervoor dat ze het haalden. Geweldig! Het was heerlijk om te zien hoe ze hun blijdschap vierden en Foppe huldigden. Ze dragen hem echt op handen.

Wat kun je als dater van Foppe z’n aanpak leren? Dat je, door je in de ander te verdiepen, tot een beter resultaat komt en dat aandacht tot echt contact leidt. Het lijkt een open deur, maar zoals Foppe de Haan dat gestalte heeft weten te geven, heeft het in korte tijd met al z’n spelers tot een intens contact geleid. En dat is wat je als dater ook wilt.

Foppe de Haan heeft zich in al z’n jongens verdiept en ze ieder op hun eigen wijze benaderd. Hij heeft weten te ontdekken waaraan ze behoefte hadden, waarvoor ze gevoelig waren. Met die wetenschap heeft hij ze aangegeven hoe ze samen hun doel konden bereiken. Als dater doe je eigenlijk precies hetzelfde. Je leest een leuk profiel op de site en wilt contactleggen met diegene. Door je te verdiepen in dat profiel en goed tussen de regels door te lezen, kun je ontdekken waarvoor diegene gevoelig is en wat hij of zij in een partner hoopt te vinden. Door daarop in je contactverzoek in te spelen, laat je blijken echte aandacht te hebben voor die deelnemer. Als je contactverzoek wordt geopend, geeft het diegene het gevoel dat je er aandacht aan hebt besteed en dat je heel graag tot contact komt. Zo’n uitnodiging wordt eerder geaccepteerd, waarmee jij je resultaat (het leggen van contact) bereikt. Hoe het zich ontwikkelt bepalen jullie samen. Met veel aandacht voor elkaar en door je optimaal in te spannen om er een succes van te maken, heb je grote kans dat je je doel bereikt.