“Ik zie echt geen geschikte singles in het bestand.”

“Alle singles in het bestand voldoen niet aan mijn eisen.”

“Als ik aan het sporten ben of boodschappen doe, zie ik regelmatig leuke mannen/vrouwen. Waarom zie ik die nooit tussen de vele singles op datingsites?”

 

Het klinkt waarschijnlijk ongelooflijk als ik je vertel dat we, als ik samen met een single geschikte kandidaten zoek, na het bekijken van 10 profielen er meestal twee tot vier favoriet hebben kunnen maken. In dit blog leg ik je graag uit wat ik anders doe, zodat je kunt ontdekken of je wel goed zoekt.

 

Waar goed zoeken begint

Voor de meeste singles begint goed zoeken op het moment dat ze op de knop ‘Zoek’ hebben geklikt na een aantal criteria te hebben ingevuld. Ik kan je vertellen dat daar nog veel meer bij hoort om goed te kunnen zoeken.

Je kunt namelijk pas goed gaan zoeken als je weet wat je wilt en wie je wilt. En dan bedoel ik ook: heel goed weten. Alleen als je mij in geuren en kleuren kunt vertellen hoe je zou willen dat je partner is, hoe hij of zij doet, waar hij of zij van houdt, en nog veel meer, dán heb je een goed begin gemaakt om te gaan zoeken.

Enne…….

Voordat je denkt dat je dan klaar bent, moet ik je nóg iets vertellen. Want het is zeker zo belangrijk dat jij weet wie je bent. Dat je weet wat voor een mens je bent, hoe je bent in verbinding met anderen, hoe je in relaties bent, zowel intieme relaties als vriendschappen of collegiale relaties.

En ook wat jij het liefste wilt, wat jij graag doet, waar jij je tijd graag aan besteedt, waar jij van houdt en wat jouw guilty pleasure is. Waar je goed in bent, waar je in uitblinkt, wat je passie is en natuurlijk ook waar je nog in wilt groeien, beter worden, kwetsbaar bent of ontroerd door raakt. Waarom je beste vriend(in) met je bevriend is, waarom jij voor je toekomstige partner het cadeautje van de week bent, het geschenk uit de hemel.

Ben je daar nog? 😉

 

Hoe dit alles je helpt bij goed zoeken

Wat er gebeurt als je dit allemaal hebt gedaan, is dat je veel makkelijker en uitgesprokener gaat zoeken op de datingsite en profielen anders gaat lezen. Nu je zo duidelijk weet wie jij graag naast je wilt, ga je dat ook makkelijker herkennen in de profielen.

Door deze voorbereiding voel je aan een tekst of iemand op jouw golflengte zit. Je ontdekt of die single dezelfde prioriteiten stelt of accenten legt als jij. Het gaat niet meer alleen om hobby’s en interesses die je deelt, maar je gaat voelen of die ander als mens bij je past.

Natuurlijk heb je een persoonlijke ontmoeting, een date, nodig om dat in de praktijk te ervaren. Toch kun je uit een profiel veel meer gaan halen dan je tot nu toe hebt gedaan. En dat gebeurt louter en alleen doordat je zo bezig bent geweest met het voorbereiden van het zoeken.

 

Waar ga je zoeken?

Of je wel goed zoekt, wordt ook bepaald door waar je zoekt. In een datingapp of op een datingsite, in real live bij het boodschappen doen of uitgaan, bij familie of vrienden, tijdens het sporten of een van je hobby’s.

Als je ervoor kiest om in persoonlijke contacten iemand tegen te komen, kan dat zeker goed lukken. Het vraagt alleen een hogere geluksfactor en meer tijd. Mocht je je zoektocht willen versnellen, dan is het zoeken via een datingsite aanbevolen.

Je vindt daar een groot aanbod en als je weet hoe je je zoekcriteria zo moet instellen dat je ook de juiste kandidaten gepresenteerd krijgt, dan kan het snel gaan. Een ander voordeel is dat je al veel over de ander kunt lezen zonder dat je elkaar gezien of gesproken hoeft te hebben. En ja, dat hangt af van hoeveel moeite de ander doet om een profieltekst te schrijven. Nu jij ervoor kiest om dat gedegen te doen, kun je ook de keuze maken om iemand te zoeken die dat ook doet. Jullie staan dan op dezelfde wijze qua inspanning die je wilt doen om je partner te vinden en dat kan al een goede basis voor de match zijn; in ieder geval om eens een date af te spreken.

 

Hoe ga je zoeken?

Zoeken op een datingsite betekent dat je een zoekprofiel gaat invullen. Een zoekprofiel bestaat uit een heleboel criteria waaraan jouw partner ‘moet’ voldoen. In de database worden degenen gevonden, die daarbij passen.

Als je goed weet wie je wilt vinden, is het instellen van de criteria veel makkelijker dan dat je zomaar uit de losse pols wat moet bedenken. Ook daarom is de goede voorbereiding van belang.

In alle zoeksessies die ik met singles doe, blijken de criteria niet optimaal ingesteld te zijn. Dat leidt tot zoekresultaten waar je niets mee kunt of waar niet de juiste kandidaten uitkomen. Als we dan samen aan de slag gaan en ze anders instellen, zien deze singles ineens meerdere geschikte kandidaten waar ze ook zelfs warm voor lopen. Het is dus van groot belang om het zoekprofiel goed in te vullen. Neem de tijd om dat te doen en je zult beloond worden.

 

Wanneer zoek je niet goed?

Er zijn vele signalen waaraan je kunt afleiden of je goed zoekt. Natuurlijk of je kandidaten voorgeschoteld krijgt die je vindt passen. Ook het aantal zoekresultaten is een waardevolle indicator. Net zoals het percentage van de match en uiteraard de reacties.

Vertellen de signalen je dat je niet goed zoekt, ga dan terug naar de stap waarin je de criteria gaat instellen. Pak je profiel erbij en ga opnieuw de zoekcriteria invullen. Alleen op die manier kom je tot zoekresultaten die jou je partner op gaan leveren.

 

Vraag je je af of je wel goed zoekt, twijfel je of je met de instellingen van je zoekcriteria wel de kandidaten te zien krijgt die echt bij je passen, boek dan een online coachingssessie met me zodat we dat samen kunnen doen. Je zult verbaasd zijn wat je dan gaat ervaren.