Je doet er goed aan jezelf deze vraag te stellen voordat je je inschrijft bij een datingsite of relatiebemiddelingsbureau. Want alleen als je er echt klaar voor bent, zul je succesvol zijn!

Hoe kom je er dan achter of je er klaar voor bent om te gaan daten?

Door jezelf vragen te stellen, door jezelf te plagen met vragen als:

a)    ben je in staat je leven te veranderen? Ben je bereid en in staat om je vaste patronen en gewoonten (gedeeltelijk) los te laten? Kun je het aan dat er straks dingen anders gaan dan tot nu toe?

b)   kun en durf je aan iemand anders te laten zien wie jij bent, wat voor een mens jij bent? Durf je met iemand in gesprek te gaan over jouw talenten en kwaliteiten, maar ook over je minder leuke kanten? Durf je jezelf te beschrijven in een profiel?

c)   heb je tijd om dagelijks (of in ieder geval zeer regelmatig) te kijken naar reacties en profielen en daarop te reageren? Als je resultaat wilt behalen, zul je tijd moeten besteden aan je inschrijving en hetgeen daaruit voortvloeit (profielen bekijken, contactverzoeken doen en beantwoorden, mailen met je date, een of meerdere afspraken maken).

d)    heb je je al voorgesteld wat er met je gebeurt als het nu tot een date komt? Wat doe je, wat zeg je, welke vragen stel je? Maar ook: wat trek je aan, wie laat je het weten dat je hebt afgesproken, waar spreek je af?

e)   wat zijn je grenzen? Wat wil je wel en wat absoluut niet? Wat zijn je grenzen ten aanzien van bijvoorbeeld de snelheid waarmee je stappen zet, de intimiteit tussen jullie, etc.

f)    hoe ga je het daten aanpakken? Welke afwegingen maak je om een datingsite te kiezen, wat schrijf je in je profiel, hoe ga je deelnemers selecteren, wat wordt jouw benadering om in contact te komen? Kortom: wat wordt je strategie?    

g)   wat moet je je nog eigen maken, wat moet je nog leren? Hoe goed ben je in daten? Heb je alle kwaliteiten en gereedschappen in huis om het daten tot een succes te maken of heb je tips, adviezen, begeleiding, coaching nodig om je op het goede spoor te zetten? Hoe regel je dat dan?

Je ziet dat er meer voor nodig is dan even een profieltekst of een test invullen om succesvol te worden in daten. Toch zul je merken dat ook bij het daten geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Als je beslagen ten ijs komt, zul je merken dat dat een positieve uitwerking heeft op je resultaat. En dat is waar het je uiteindelijk om te doen is. Alle reden dus om hier aandacht aan te besteden. Mocht je vragen hebben of gewoon eens met een deskundige hierover willen praten, stuur me dan even een mailtje en het wordt geregeld.