Weg1
Er zijn op een datingsite vele wegen die naar jouw doel kunnen leiden. Je kunt:

1.    je laten vinden. Je doet dus niets nadat je je hebt ingeschreven en wacht af of er iemand reageert. Een uitermate geschikte weg als je verlegen bent, weinig tijd wilt besteden aan het vinden van een partner, lui bent en/of als je je prima voelt bij afwachten en het initiatief aan de ander laten.

2.    op elk profiel reageren dat maar enigszins in aanmerking komt. Dat zorgt er in ieder geval voor dat je contacten legt. Of die ook uitgroeien tot hetgeen je bedoelt is afwachten. Je zou natuurlijk mazzel kunnen hebben dat de voltreffer erbij zit, maar het kan net zo goed zijn dat je oneindig veel weinig boeiende mailcontacten hebt of nutteloze kopjes koffie drinkt.

3.   de e-mailservice aanzetten en op die profielen reageren. Als je je zoekprofiel nauwkeurig hebt ingesteld, dan ontvang je alleen een bericht van de e-mailservice als iemand daar in aanzienlijke mate aan voldoet. Je kunt er dan voor kiezen niet in het bestand te zoeken, maar louter te reageren op de profielen die via de e-mailservice worden voorgesteld. Een gemakskeuze, maar eentje die best tot een succes kan leiden.

4.   je overzicht met zoekresultaten zo laten sorteren, dat je alleen de deelnemers ziet die je nog niet bekeken hebt. Ervan uitgaand dat je de andere deelnemers uit het bestand die je aanspreken gemarkeerd hebt (favoriet hebt gemaakt), dan is dit een optie die je tijd scheelt en het je makkelijk maakt.

5.    elke dag (of een andere regelmaat) bijvoorbeeld twintig profielen uit je zoekresultaten (gesorteerd op hoogste score bijvoorbeeld) doornemen en markeren. De volgende keer dat je weer op de datingsite bent, bekijk je de gemarkeerde profielen en beslis je aan welke deelnemer uit die gemarkeerden je een contactverzoek doet. Dat verzendt je de dag daarop.

Natuurlijk zijn er nog meer wegen mogelijk. Met deze selectie kun je jouw keuze maken en je strategie bepalen. Het gaat immers om jouw succes en dat bereik je alleen door beslissingen te nemen en telkens een stap dichter bij jouw doel te komen.

Heb jij nog een andere weg gevonden die jou succes heeft gebracht en wil je andere singles daarmee ook hun voordeel laten doen? Reageer dan op dit blog en maak ‘m aan alle lezers bekend!