Wat heerlijk dat het zonnig en zo’n 10 tot 15 graden warmer is dan vorige week. Ineens lonkt de lente.

Gisteren werd er tijdens een workshop gevraagd op te schrijven welke gedachten boven komen bij zo’n plaatje van twee lammetjes. Ben benieuwd wat er bij jou bovenkomt. Zet al je gedachten gerust eens op een kladje. Is ook leuk om te gebruiken bij het schrijven van je profieltekst.

Huh, wat zeg je nou, Denise? Wat heeft een foto van twee lammetjes te maken met het schrijven van mijn profieltekst? Alles!

Wat wil je dat je profiel teweeg brengt?

Ik neem tenminste aan dat je wilt dat je profieltekst iets doet met de lezer. Opvalt, doordat die tekst echt anders is dan de rest. Dat lukt je alleen als je er echt iets van jezelf in laat zien. Al die clichés die je in al die andere profielen leest, maken inmiddels echt geen indruk meer. Daar onderscheid je je niet mee. Jij wilt vast dat iemand jouw profiel leest en denkt: “die wil ik veroveren, want dit is degene die ik zoek!”

Hoe bereik je dat?

Gewoon, door jezelf te laten zien. Niet met foto’s. Ja, die zet je ook bij je profiel, maar je wilt niet dat die de doorslag geven. Dat is je buitenkant. Je hebt juist nog zoveel moois van binnen dat je alleen met je profieltekst duidelijk kunt maken. Dat laat je zien door te beschrijven wat voor een mens je bent. Waar je van geniet, ontroerd door raakt, vol enthousiasme over kunt vertellen of uren mee bezig kunt zijn, omdat je erdoor gegrepen bent; het je passie is.

‘Dat lukt me nooit!’

Ik hoor je bijna al denken dat je zo niet kunt schrijven. Dat jij dat niet kunt. Dat dat voor jou niet is weggelegd. Omdat je het nog nooit gedaan hebt, het eng vindt om zo te schrijven en bang bent dat het niet overkomt zoals je het had bedoeld. Ik kan je geruststellen: ook jij kunt het.

Vandaar bij dit blog een foto van twee lammetjes. Schrijf eens woorden of zinnen op die bij je boven komen. Laat je gedachten de vrije loop gaan. Associeer, maak het humoristisch, serieus, net wat jij wilt. En zet het gerust als reactie neer. Leuk om te zien wat er bij jou boven komt en wat een andere lezer ermee doet. In een van de volgende blogs laat ik je dan graag zien hoe je dat kunt gebruiken bij het schrijven van een leuke profieltekst.

PS: Niet om je op te jutten hoor ;-): bij mij kwamen er spontaan 19 woorden boven. En bij jou?