Als alles anders loopt dan je hoopt, is de verleiding groot om stilletjes in een hoekje van de bank weg te kruipen en te wachten tot het over is. Na weer een kop thee, glas wijn of zak chips, weet je dat dat niet zomaar vanzelf gebeurt.

Toen Saskia me mailde en om een strategie-gesprek vroeg, zat zij in dat hoekje van die bank. Enkele jaren geleden gescheiden en sindsdien een hoop ‘opgeruimd’ in haar huis en haarzelf. En nu het andere tijden zijn waarin iedereen meer op zichzelf en op thuisblijven is aangewezen, voelt ze ergens diep van binnen het verlangen weer samen te zijn. Zo’n tijd met elkaar aan te kunnen; het ongemak en soms de frustratie te kunnen delen.

Ze realiseerde zich dat ze in dat hoekje van die bank niet verder kwam. Dat ze zelf in beweging moet komen om verandering in haar leven teweeg te brengen. Dat niets doen geen optie is, want dan gebeurt er niets. Maar wát ze dan moet doen, is haar nog onduidelijk.

 

Route

Haar belangrijkste vraag in het strategie-gesprek was dan ook dat ze graag zou willen weten wat de route is naar haar partner. Welke weg ze moet nemen om hem te vinden. En of ik die even aan wil duiden.

Natuurlijk! Doe ik dagelijks 😉

 

Routine

Dat betekent nog niet dat het dagelijkse routine voor me is om die weg aan haar te wijzen. In tegendeel. Met elke single die ik coach, ga ik samen op zoek naar de juiste route. Want niemand is hetzelfde. Niemand loopt langs precies dezelfde route naar zijn of haar partner.

Saskia blijkt weer heel andere wensen en verlangens te hebben als het over de liefde van haar leven gaat dan Astrid, die een week later met dezelfde vraag kwam. Waar de een juist van een hoop leven in de brouwerij houdt en reuring wil, kiest de ander er juist voor om erop uit te gaan in een stil bos of naar een rustig plaatsje te gaan om de architectuur te bewonderen. Daar past een ander type partner bij, een ander levensritme.

 

En voor jou?

Om al die aspecten op een rijtje te krijgen, is het van belang dat je weet wat je echt wilt. De meeste singles die ik vraag wat voor een partner ze willen vinden, komen niet verder dan ‘uh, gezellig, sportief’ en nog een paar algemeenheden. En juist dat precieze rijtje van dingen waar jij blij van wordt, die eigen-aardigheden die jou vertederen en je soms doen opstijgen, die maken hem of haar degene die echt bij je past. Gewoon omdat jullie samen kunnen genieten van de overeenkomsten én de verschillen. Omdat hij of zij de partner is die je met een gerust hart voorstelt aan je vriend(inn)en en familie omdat je weet dat die haar of hem ook gaan waarderen. Maar wie dat moet zijn, hoe je die beschrijft, wat je dan wilt voelen en hoe je die aantrekt, dat is een vak apart. Daarvoor heb je inzicht nodig en de weetjes om hem of haar te verleiden en te veroveren. En dat doet iedereen op zijn of haar eigen manier.

 

Hoe dan?

Een ‘one-size-fits-all’ aanpak werkt dan dus niet. Een aantal principes waarop mijn aanpak gestoeld is, past wel bij het resultaat dat singles willen. Zo is het voor mij essentieel dat je jezelf kunt zijn en blijft. Dat je goed zorgt voor jezelf of dat leert. Dat je gaat voor wat voor jou belangrijk is. Met inzet. Zodat je krijgt wat je hebben wilt in plaats van te krijgen wat je krijgen kan.

Saskia en Astrid hoeven alleen maar naast zich te kijken om warm te worden van hun beslissing om in beweging te komen. Zij ‘doen’ de lockdown nu samen met hun partner. Chillen ieder met z’n tweetjes in hun eigen bubbel.

 

Resultaat

Als je dat veilige lijkende, comfortabele hoekje op de bank kunt en wilt verlaten, ervoor wilt gaan om je leven een andere wending te geven en je ervan houdt om het beste uit jezelf naar boven te halen om het mooiste en liefste te krijgen, dan heb je succes met mijn aanpak en ondersteuning. Niets doen is echt geen optie, weet ik uit ervaringen in mijn eigen leven en zie ik bij de talloze singles die ik heb mogen en nog steeds mag ondersteunen.

Als jij uit het hoekje van de bank komt, kun je op mijn support rekenen. Vraag een gratis strategie-gesprek aan, want niets doen is echt geen optie als je zo vurig verlangt om samen te laten gebeuren waar je op hoopt. Laten we binnenkort samen bespreken langs welke route jij je partner kunt vinden.