Bij menige single waar ik het eerste coachingsgesprek van het programma mee voer, gaat het gesprek over wat ze missen, waar ze moeite mee hebben of over de obstakels die ze tegenkomen. Logisch, want daarvoor komen ze ook; ze willen de situatie waar ze in zitten veranderen. En hun partner vinden.

 

Vaak wordt al snel duidelijk waar de schoen wringt. Stap-voor-stap werken we dan samen aan de oplossing, die andere route die wél leidt naar hun partner. Zoals Anton dat deed toen hij merkte dat hij meer last had van zijn verbroken relatie dan hij dacht. Voor zijn gevoel had hij het verdriet van de scheiding verwerkt, maar nu hij met daten was begonnen, kwam het als een boemerang terug; hij begreep er niets van. Het was immers al zeven jaar geleden.

 

In de gesprekken en oefeningen die volgden, ontdekte hij langzamerhand waar dat verdriet vandaan kwam. Het bleek ‘oud zeer’ dat hij diep had weggestopt. Door te gaan daten kwam het verdriet boven over zijn jeugdliefde Els. Zij was een paar jaar geleden aan kanker overleden kort nadat ze elkaar voor het eerst weer tegen waren gekomen. Hun ontmoeting was warm en vol dierbare herinneringen geweest. Ze had verteld over haar borstkanker en de behandeling die ze daarvoor onderging. Hun afspraak om elkaar na de kuur weer te ontmoeten, was er nooit meer van gekomen. Hij was diep geraakt door haar overlijden en besefte dat een kans op nieuw geluk met haar voorbij was.

 

Onbewust hield hij bij het daten haar nog steeds voor ogen. Zijn dates die op niets uitliepen, blijken nu vooral stukgelopen te zijn op het ideaalbeeld dat hij had gevormd aan de hand van zijn jeugdliefde. Nu we dat gingen uitpluizen, bleek dat eigenlijk minder ideaal te zijn dan hij lang had gedacht. Els had zeker een aantal eigenschappen die hij heel fijn vond. Toch waren er ook dingen die hij geïdealiseerd had.

 

Ontdekkend wie hij nu is en wat hij belangrijk vindt in zijn relatie, vormde zich een andere schets van zijn partner. Die schuchtere, wat verlegen Els maakte plaats voor een onafhankelijke vrouw, die haar mannetje staat. Die sportief is, houdt van een actief leven en rust vindt in tuinieren of met haar handen iets maken. Anton schreef een heel ander profiel en met zijn nieuwe foto’s stond het als een huis. Een uitnodigend huis blijkbaar, want hij ontving direct contactverzoeken.

 

Een paar maanden later sloten we het programma af met een drankje met z’n drieën op een terras. Rina bleek alleen een andere haarkleur te hebben dan Anton mij tijdens de coaching had beschreven, maar verder leek ze sterk op de beschrijving van zijn partner in zijn profiel. Veel belangrijker is, dat ze inmiddels al bijna twee jaar samen zijn en heel gelukkig zijn.

 

Wat is het obstakel dat jou nu nog in de weg staat om je partner te ontmoeten? Welk hek dat de route naar je partner afsluit, moet nog worden opengezet? Waardoor word jij zodanig getriggerd dat je nog net de laatste stap niet durf te zetten om te gaan daten? Waarom lijkt het wel of er geen geschikte kandidaten in het bestand staan of dat jij alleen leuke getrouwde kandidaten ontmoet als je uitgaat?

Als je echt een stap voorwaarts wilt zetten en je partner wilt vinden, laten we dan een afspraak maken voor een gratis strategie-gesprek. Je zult versteld staan wat je dan gaat ontdekken over het vinden van je partner.