Het wordt me regelmatig gevraagd: ‘Denise wil jij mijn profieltekst schrijven; jij schudt zo’n tekst zo uit je mouw.’ Nee, dat doe ik nooit! En ik leg graag uit waarom.

 

Jij bent uniek

Met jouw verhaal over wie je bent, wie je graag naast je wilt en wat je verwacht van de relatie ben jij altijd uniek. Geen ander kan jouw verhaal vertellen op de manier zoals jij dat doet.

Al kruip ik bijna onder je huid, jij gebruikt net een ander woord dan ik. Jij noemt iets wél, wat ik misschien oversla omdat het me minder belangrijk lijkt. Terwijl het precies jou maakt, het verschil laat zien tussen jou en al die andere singles.

Als jij jouw gevoel beschrijft bij jouw hobby of werk, dan zie ik tussen de letters door je ogen twinkelen. Die passie en dat plezier voel jij tot in je tenen en beschrijf je daarom ook anders dan ik zou doen. Daarom moet jij zelf je tekst schrijven.

 

Jij geeft een voorproefje

Er is nog een andere reden waarom jij vooral zélf je verhaal moet vertellen. Als iemand jouw profiel gelezen heeft, enthousiast geworden is en je wil ontmoeten, dan gaat hij of zij bij de live ontmoeting horen hoe jij praat. En als dat heel anders is dan je in je profiel hebt gedaan, valt dat op. Dan leidt dat de aandacht af en gaat hij of zij opletten of er nog meer dingen zijn die afwijken, of er nog meer niet klopt. Want je hebt natuurlijk onder je profiel niet gezet dat  je het door een ander hebt laten schrijven en vertelt dat ook niet als eerste tijdens de date. Het zaadje voor een afwijzing is daarmee geplant…..

 

 

Je mist inzichten

Voor de singles die ik coach, is het schrijven van hun profiel onderdeel van de coaching. Je realiseert je het waarschijnlijk niet, maar de manier waarop je je profiel schrijft, vertelt heel veel over jezelf.

Als ik jouw profieltekst lees zonder dat ik je ken, kan ik daar heel veel informatie over jou uit halen. Daarmee kan ik je laten zien wat er nog is dat jou dwarszit, wat je nog tegenhoudt of welke ervaring je nog niet hebt verwerkt. Dat is waardevol, omdat je daardoor ‘opgeschoond’ aan het daten kunt beginnen. Je leert van de nieuwe inzichten en kunt bijsturen om je doel makkelijker te behalen: je partner vinden en een bestendige relatie opbouwen.

Laat je je profiel door een ander schrijven, dan mis je al die kansen om nieuwe inzichten te krijgen en oude rommel op te ruimen. Dan maak je straks dezelfde fout die je eerder maakte, loop je tegen weer een afwijzing aan of blijkt dat je weer de verkeerde keuze hebt gemaakt.

 

 

Je verleidt niet

De profieltekst die jij uit jezelf schrijft, heeft grote kans te weinig uitnodigend, uitdagend, verleidend te zijn. Het spel van verleiden en veroveren moet gespeeld worden vanaf het allereerste moment. In het daten is dat al bij de eerste zin die je op papier zet. Met elk woord en elke zin zorg je ervoor dat die ander voelt wie jij bent, ontdekt hoe leuk, interessant, grappig, actief of sportief je bent. Zorg je ook dat hij of zij voor je valt als een blok. En dat kan alleen jij. Niemand anders kan op papier die knipoog overbrengen die jij in real live zou geven. Niemand anders kan het grapje maken dat typisch van jou is. Niemand anders schrijft in jouw stijl, met jouw woorden en jouw gevoel.

 

Ja, het is soms even zweten. Ja, soms moet je er een paar dagen of misschien wel twee weken op broeden. Dat is het echter meer dan waard. Want met een goed profiel heb je al de helft gewonnen. Krijg je een enorm leuke reactie, maakt die ander er ook werk van, voel je hoe leuk spannend het is om elkaar te gaan ontmoeten. Ga ervoor! Schrijf jouw verhaal en laat de lezer voelen wie jij bent. De juiste reageert dan direct.

 

 

Wil je samen met mij zo’n uitnodigende profieltekst schrijven? Ik deel graag de fijne kneepjes met je over het schrijven van een pakkende tekst,  geef  je met voorbeelden aan hoe je je tekst zo kunt schrijven dat je degene die jij wilt vinden kunt verleiden tot contactleggen. Verbaas jezelf en ontdek je ongekende talenten om die leuke single te verleiden en veroveren. Vraag nu een gratis strategie-gesprek aan en we nemen samen de mogelijkheden door.