Dat uiterlijk een rol speelt bij het daten, is zeker. Niet voor niets toont elke datingsite vooral graag eerst de foto’s en dan pas de tekst van een profiel. Zowel in de zoekresultaten als in het profiel.

En ja, het oog wil ook wat. Dus wordt door vele singles bij het zoeken naar een geschikte partner eerst naar de foto gekeken alvorens de tekst wordt gelezen.

 

Hoe het ook kan

Wat een veel effectievere en efficiëntere methode is gebleken, is om eerst de tekst te lezen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat als je eerst de tekst leest en dan pas de foto bekijkt, je dat met andere ogen doet. Als je bijvoorbeeld een sympathieke beschrijving leest van de single, ontdekt dat jullie een aantal overeenkomsten hebben of in eenzelfde situatie verkeren, dan kijk je met mildere ogen naar de foto. Bekijk je vaak ook eerder meerdere foto’s van diegene in plaats van direct op basis van de eerste foto al je oordeel te vellen.

 

Van een knap bord….

Een andere vraag is wat jij wilt zien op die foto. Wil je zien of iemand knap is, goed oogt, verzorgd is? Of kijk je naar andere dingen? Zie je dat iemand relaxed is, vriendelijk kijkt, lekker casual of sportief is, een rustige of dynamische uitstraling heeft.

Mijn oma zei altijd: ‘kind, van een knap bord kun je niet eten’. Zij wist waarschijnlijk niet wat topmodellen of misses/mrs World kunnen verdienen met mooi zijn, maar het stoelde natuurlijk op een oude wijsheid. Je hebt meer aan iemand naast je die eigenschappen en normen en waarden heeft die voor jou belangrijk zijn, dan dat hij of zij louter de knapste/mooiste is maar jullie relatie niet lekker loopt. Juist die eigenschappen en waarden als geborgenheid, humor of zorgzaamheid maken het leven met die ander boeiend.

Natuurlijk is het plezierig om naar een mooi uiterlijk te mogen kijken, maar iemand is mooi door wie hij of zij is als mens. Dan ben je mooi en knap voor degene die dat van jou ervaart, ziet diegene jou ook met andere ogen.

 

Over potjes en dekseltjes

Het gezegde ‘op ieder potje past een dekseltje’ gaat dan ook zeker nog steeds op. Wat voor jou woest aantrekkelijk is, daar raakt een ander niet opgewonden van. Gelukkig zijn er veel verschillende mensen en heb je dus ook vele kansen om De Ware tegen het lijf te lopen. Degene waar jouw hart sneller van gaat kloppen, is voor jou mooi, knap, woest aantrekkelijk. En dat is het enige dat telt.

 

Hoe je die vindt

Die single vind je dus als je verder kijkt dan zijn of haar neus lang is op de foto. Als je eerst de tekst leest, naar de overeenkomsten zoekt en voelt wat de tekst met je doet en dan pas naar de foto’s kijkt; ja, naar alle foto’s. En als je dan nog steeds enige nieuwsgierigheid voelt, is dat voldoende om diegene bij je favorieten te zetten en volgens de Succes-Strategie verder te gaan met de selectie van de kandidaten die je gaat benaderen.

Die nieuwsgierigheid vormt de basis om een bericht te gaan sturen: een onweerstaanbaar contactverzoek met de uitnodiging elkaar live te ontmoeten. Samen een stukje gaan wandelen geeft meer informatie dan twintig foto’s kunnen bieden.

Want je wilt elkaar kunnen zien reageren. Op jou, op de omgeving, op een kind dat de bal naar hem of haar toeschiet of opgooit, wat er ook maar is. Dát zegt vele malen meer dan alleen die foto van dat woest aantrekkelijke uiterlijk. Dan ontdek je de mens erachter.

Ik daag je uit op de datingsite of –app eens te gaan zoeken op kandidaten zonder foto en het uit te proberen. Wedden dat je daar ook aantrekkelijke profielteksten tegenkomt waarvan je nieuwsgierig wordt naar de foto’s of juist meer geschikte kandidaten tegenkomt op basis van hun tekst? Leuk als je me het resultaat van je experiment laat weten.

 

Wil je leren hoe je door profielen anders te lezen en foto’s anders te beoordelen sneller en makkelijker je nieuwe liefde vindt? Met mijn online datingcoachingsprogramma leer je dat en nog veel meer. Of vraag een coachingsgesprek met me aan, dan doen we bijvoorbeeld samen een zoeksessie.