Het vinden van de liefde van je leven kan zomaar pats-boem gebeuren. Omdat dat dat niet iedereen overkomt, gaan vele singles daten. Maar als je een drukke baan hebt en een goed gevuld sociaal leven, rijst soms de vraag of je je tijd verdoet of benut tijdens het daten.

Natuurlijk wil je vooral je (kostbare) tijd goed benutten. Hoe weet je dat je dat doet? En wanneer komt het moment dat je je tijd aan het verdoen bent? Daarover meer in dit blog.

 

Tijd besteden aan het daten

Laten we eerst eens vaststellen hoeveel tijd je aan het daten besteedt. Als je via een datingapp aan het daten bent of via een datingsite met app, kijk je wellicht vaak tussendoor even op je telefoon in de app om te zien of er nieuwe berichten zijn of er zich leuke nieuwe singles hebben ingeschreven. Die minuten tel je vaak niet; het gebeurt vaak tussendoor. Als je je er bewust van zou zijn, zou je wellicht ontdekken dat het stiekem heel wat minuten per dag zijn. De meeste singles geven aan toch wel meerdere keren per dag even snel de app te checken.

Daarnaast heb je de momenten dat je er echt even voor gaat zitten. Je hebt een mailtje of berichtje binnen gekregen en bent nieuwsgierig. Vanzelfsprekend kijk je even verder, leest meer of bekijkt meerdere foto’s en je bent zomaar een kwartiertje verder. Niks mis mee, maar we zijn aan het vaststellen hoeveel tijd je besteedt aan het daten. Vandaar dat ik je vraag het je even bewust te zijn.

Gemiddeld geven singles aan op een dag zo’n half uur tot een uur in totaal tijd te besteden aan het daten.

 

Wat levert die tijdsbesteding je op?

Op zich maakt het natuurlijk helemaal niet uit hoeveel tijd je per dag aan het daten besteedt, zolang je het gevoel hebt dat je je tijd goed benut. Zodra je het gevoel krijgt dat je je tijd verdoet, wordt het een ander verhaal.

Dan ga je namelijk nadenken over wat je tijdsbesteding oplevert. En wat jij verwacht van de tijd die je besteed hebt, is bepalend. Voor de ene single is het goed bestede tijd als je plezier hebt gehad in het doorlezen van berichtjes of ontdekken van nieuwe profielen. Voor de andere single is het tijd verdoen omdat ‘er niets tussen zat’. Soms kun je met iemand gaan chatten of appen en is dat leuk en gezellig; een andere keer loopt dat snel dood en ben je teleurgesteld. Afhankelijk van je gevoel en ervaring, zul je een andere beleving hebben van de bestede tijd.

 

Wanneer verdoe je je tijd?

Dan wil je vast van me weten wanneer je je tijd nou verdoet. Allereerst is dat natuurlijk geheel aan jou om te bepalen. Maar als het je bedoeling is om de liefde van je leven te vinden, dan verdoe je je tijd als je merkt dat je weliswaar weleens een leuk bericht uitwisselt, maar het zelden tot een date komt. Of dat je wel een date hebt, maar er zelden een vervolg op komt. Dan ben je waarschijnlijk je tijd aan het verdoen voor jouw gevoel.

Wat mij betreft ook trouwens, want als patronen zich gaan herhalen, is het belangrijk om die eens onder de loep te nemen. “Als je blijft doen wat je deed, krijg je het resultaat dat je altijd had.” Je kent die uitspraak vast en weet ook dat het waar is.

Als je dus het gevoel hebt dat je je tijd verdoet omdat je al zo lang hetzelfde patroon zich ziet herhalen, dan is het raadzaam om eens kritisch bij jezelf te rade te gaan. En ook bij mij, want de meesten hebben dan verandering van richting, van patroon en van kijken naar het daten nodig.

Of je hebt meer kennis nodig van het daten, inzicht in jezelf en jouw acties in het daten, waardoor je een andere, meer succesvolle richting in kunt slaan. Het is de moeite waard om daar aandacht aan te besteden, want het patroon dat zich in het daten voordoet, kom je vermoedelijk ook op andere vlakken in je leven tegen. Wellicht in een andere verschijningsvorm, maar het doemt ook daar telkens op. En daar wil je natuurlijk van af. Dat vraagt om actie.

 

Wanneer benut je je tijd goed?

Wie weet ben jij één van de singles die het gevoel heeft dat je je tijd goed benut. Dan heb je waarschijnlijk al veel ontdekt door het daten. Over jezelf, over wie je naast je wilt, over wat je verwacht van je partner en van je relatie. Je leert jezelf steeds beter kennen, stuurt jezelf af en toe wat bij door een cursus of een boek te lezen over de obstakels die je tegenkomt, zodat je doorgroeit en jezelf ontwikkelt.

Want dat is wat daten is. Het is je persoonlijke ontwikkeling. Je leert ervan, ontdekt jezelf en krijgt steeds duidelijker zicht op wat je wilt, wie je wilt en hoe je het wilt. En natuurlijk kom je daarbij soms dingen tegen die ongemakkelijk voelen, je uit je lood brengen, je doen twijfelen of je eigenlijk wel een partner in je leven wilt, je het gevoel geven dat het jou nooit gaat lukken, dat er niemand is die bij je past, enzovoorts.

Weet dan, dat dit soort gedachten en gevoelens horen bij dat proces van persoonlijke ontwikkeling. Als je daar goed mee om gaat, leer je ervan en groei je erdoor. En brengt het je vele stappen dichter bij je partner en komt die binnen handbereik.

 

In de workshop die ik in deze vakantietijd geef, ga je ontdekken of je je tijd verdoet of juist goed benut. Aan de hand van alle stappen van het daten, word je in één dag heel veel wijzer over jezelf en jouw date-aanpak. Krijg je helder welke datingsite bij jou past, hoe je een uitnodigend profiel maakt waarop gereageerd wordt en hoe je een onweerstaanbaar contactverzoek schrijft aan die leuke single die je ontdekt in het bestand. Dat zoeken leer je trouwens ook die dag, want dat doen de meeste singles niet goed dus laat ik je graag zien hoe je dat handig doet. En natuurlijk kijken we hoe je er dan een succes van maakt op je eerste date.

Eén ding is zeker: als je één dag besteedt aan deze workshop is je tijd heel goed besteed! Dat zeggen talloze singles die dat al hebben gedaan. Je kunt je hier aanmelden om je te verzekeren van een plek. Graag tot dan!